7 Kasım 2013 Perşembe

Forklift Nedir Ne İçindir ?

Gelişen şu dünyamızda gün geçtikçe ihtiyaçlar artıyor, bu da tabi icatları doğuruyor, bazende keşfettiğimiz bir şeyi tekrar keşfetmemizi sağlıyor. Teknoloji çok gelişti ve sadece bir anlamda kolaylık değilde her anlamda kolaylık istiyoruz. Çevremizde o kadar çok şey dönüyor ki bir çoğunun adını bile bilmiyoruz, sadece ne işe yaradığını azıcık biliyoruz, oda onu gördüğümüzden. Forklift’in şuan günümüzde yaptığı çok basit bir şey ama önceden aynı işlemi yapmak için koca vinçler ve insan gücü kullanılıyordu. Forklift’i kabaca anlatmak gerekirse, önündeki çatallar sayesinde, kaldırmak istediğiniz yükü kolayca kaldırmanızı sağlayan iş makinesi. Sadece kısa mesafeli alanlarda kullanılan bir iş makinesinin olması yanında son 1-2 yılda kullanıldığı sektör sayısı, saymakla bitmez.
kiralik- forklift-kiralama
Kiralık Forklift
Forklift kısa sürede o kadar çok gelişti ki, forklift servisleri ve kiralık forklift sektörü neredeyse tavan yaptı. Ülkemizde yaklaşık 15 yıl önce tanınan, son 7 yılda büyük bir patlama gören bu küçük ama, çok iş yapan makineyi artık görmemek imkansız. Öyle kiforklift tamiri en çok eğilim gösterilen meslekler arasına da kesin girmiştir. Bazı forklift modelleri o kadar çok işe yarıyor ki 1 tondan 90 tona kadar yükü kolaylıkla kaldırabiliyor ve istediğiniz yere kadar götürüyor. Artık forkliftlerin bizlere sağladığı kolaylıkları siz düşünün. Kaldırımdaki taşlar, bayilere gelen damacanalar vs. hepsinin aktarımı bu gördüğünüz forkliftler sayesinde yapılıyor.
90 Derece dönebilen, 10′larca çeşide sahip olan bu makineleri görmezden gelmek imkansız. Şuanda en çok benzinli forkliftler kullanılıyor ve tahminimizce yakın zamanda elektrikli forklifltlerde piyasadaki yerini alacaktır. Forklift kiralamak bile her ilimizde neredeyse yaygınsa, sizde bu küçük makineleri bir an önce tanıyın. İlk teknolojik asansörler ile gelişmiştir bu makineler, günümüzde artık forklift başlı başına bir meslek olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder